2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Doğru Kirpik Bakımı Nasıl Olmalıdır?

   Etkili bakışlara sahip olmak için yapılması gerekenlerin başında kaş ve kirpik bakımı gelmektedir ve en az cilt bakımı kadar önemlidir. Zamanla dökülmeye başlayan kaşlar ve kirpikler kişilerde endişe yaratmakta ve bu durumdan kurtulmak için bakım yapmak yerine genelde takma kirpik, maskara gibi anı kurtaracak ürünlerle sorunlar halledilmeye çalışılmaktadır.

   Bu makalede kirpikleriniz için takma kirpik etkisi yaratacak bakım rutinleri hakkında bilgiler yer almaktadır. 


Uzun ve Hacimli Kirpiklere Ulaşmak Senin Elinde!

   Dünyanın her yerinden kadınlar etkili bakışlara sahip olmak istemekte ve bunun için çeşitli yollara başvurmaktadır. Bakım rutininizde bilmeniz gereken ilk şey daha hacimli ve uzun kirpiklere sahip olmak için kullanılan rimellerin kirpikleriniz için tehlike oluşturabileceğidir. Bunun nedeni doğal içerikli ürünlerin tercih edilmemesi, gün sonunda kirpiklerin temizlenmemesi ve kaliteli olmayan ürünlerin kullanılması, mevcut ürünlerin yanlış kullanılması ya da kontamine ürünlerin kullanılması olarak sayılabilir. Rimellerin kirpiklerden günlük olarak temizlenmesi ve kirpik köklerinin rahatlaması sağlanmalıdır.

   Yüksek ücretler ödemeden, doğal yollarla kirpiklerinizin istediğiniz görünümüne ulaşmasını sağlamak için başka nelere dikkat edebilirsiniz detaylıca inceleyelim.

Kirpik bakımında dikkat edebileceğiniz ufak ama etkili yöntemler aşağıda sıralanmıştır;
⦁ İlk olarak kirpik dökülmesine neden olabilecek gözleri ovuşturarak kaşıma eyleminden uzak durmalısınız.
⦁ Kirpiklerinizi düzenli olarak taramalısınız, biten bir rimelin fırçasıyla bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Bu sayede karışan ve içe doğru kıvrılıp kırılma yolunda ilerleyen kirpikleri düzgün bir forma ulaştırabilirsiniz.
⦁ Göz makyajınızı temizlerken narin davranmalı ve kirpik diplerinizi derinlemesine temizleyebilmek için pamuklu çubuklardan yararlanmalısınız.
⦁ Köklerin daha iyi beslenmesini sağlamak için göz kapaklarına ve kirpiklere parmak uçlarıyla masaj yapabilirsiniz. Bu kan akışının hızlanmasında etkili olacaktır.
Aşağıda belirtilen doğal içerikli yağlar ve takviye serumlar kullanabilirsiniz.

kirpik bakımı


Kirpik Bakımında Kullanabileceğiniz Yağlar

   Bakım rutininizi oluştururken aşağıdaki maddelerden karışımlar oluşturabilir ya da sadece birini seçip pamuklu çubuk ya da temiz bir maskara fırçası ile uygulayabilirsiniz.


⦁ Jojoba yağı; Kıl köklerini besleyici etkisiyle bilinen jojoba yağı, kirpiklerin uzaması için gerekli bileşenleri köklere sunar ve kirpiklerin tellerini sararak güçlendirir.
⦁ Tatlı badem yağı; bol miktarda vitamin içerdiğinden kirpikleri gürleştirir ve hızla uzatır.
⦁ Hindistan cevizi yağı; kirpikleri sarar ve güçlendirir. Böylece dökülmesini önler ve daha hızlı uzamasını sağlar.
⦁ Kuşburnu yağı; kirpikleri nemlendirir ve yumuşatır. Kırılarak dökülmelerini önler. Böylece daha gür ve dolgun kirpiklere sahip olmanızı sağlar.
⦁ Hint yağı; kirpikleri uzatan bir etkisi vardır. Bu yağı dilerseniz tek başına sürebilir, dilerseniz de biraz zeytinyağı ile karıştırarak kirpiklerinize uygulayabilirsiniz.

   Evde kirpik uzatma yöntemleri her zaman beklediğiniz sonucu vermeyebilir. Doğanın bize hediyesi olan bu yağlar kişisel bakımımızın vazgeçilmez parçası olsa da kaş ve kirpiklerimizde istediğimiz dolgunluk ve uzunluğu fark edilir miktarda elde etmek için üzerine klinik çalışmalar yapılmış patentli kozmetik bileşenlere ihtiyaç duyulmaktadır. Bu noktada da formülasyonu üzerine uzun çalışmalar yapılmış, temiz içerikli ve etkinliği kanıtlanmış bileşenlerden oluşan kaş kirpik bakım serumları kullanılmalıdır.

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi