2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Yaz ve Kış Aylarında Bakım Rutinleri

ÇOK SICAK VE ÇOK SOĞUK HAVALARDA BAKIM RUTİNİMİZ NASIL OLMALI?

   Sağlıklı ve parlak bir cilt görünümüne ulaşmak herkesin hayalidir ve bu hayale ulaşmanın ilk şartı cilt bakımının bir alışkanlık haline getirilmesidir. Doğru cilt bakımı bizi kısa sürede istediğimiz sonuca ulaştıracaktır. Cildimiz de aynı biz gibi yıl içerisinde farklı hava koşullarına maruz kalmaktadır. Bu durum mevcut cilt bakım rutinlerinin etkisinin azalmasına neden olabilir. Bu nedenle cilt bakım rutinleri mevsim koşullarına göre güncellenmelidir.

yaz ve kış aylarında bakım rutinlleri


Çok sıcak ve çok soğuk havalarda cildimiz normalden daha fazla korunmaya ihtiyaç duyar.

Havanın sıcak olduğu dönemlerde cildimizin de sıcaklığı artmakta, buna bağlı olarak cildimiz daha fazla sebum üretmektedir. Bu nedenle yaz aylarında cildiniz normalden daha yağlı bir görünüme sahip olabilir. Ayrıca cilt tarafından üretilen bu fazla sebum gözeneklerin tıkanmasına, gözeneklerin belirginleşmesine, siyah nokta ve sivilce oluşumuna neden olabilir. Yaz mevsiminde cildinizde meydana gelen bu değişimlere uygun cilt bakım rutininizi güncellemek olası cilt sorunlarının önüne geçecektir. Cildimizin bu dönemdeki fazla sebum üretiminin çözümü, arındırıcı tonikler veya organik sabunlar olabilir.

Cilt sağlığını etkileyen bir diğer önemli unsur da güneş ışınlarıdır. Yaz aylarında güneş ışınları cildimize daha dik açıyla gelmektedir. Ayrıca dışarıda kalma sürelerimiz uzayabildiğinden bu güneş ışınlarına maruz kalma sürelerimiz de artmaktadır. Tüm bunlar göz önüne alındığında kullanacağımız güneş koruyucu kremlerin 50SPF+ özellikte olanlarının tercih edilmesi güneş ışınlarının cildimiz üzerinde yaratacağı olumsuz etkileri en aza indirecektir.
Yaz aylarında maruz kalınan deniz ve havuz suyu, ter, sık duş alma gibi etkenler de cilt sağlığımızı olumsuz yönde etkiler. Terin vücuttan temizlenmemesi ve gerekli hijyenin sağlanmaması sonucu oluşan mantar, pişik vb. rahatsızlıklar da eklenince sıcak havalarda yapılması gereken bakımın önemi bir hayli artmaktadır.


YAZ AYLARINDA YAPILMASI GEREKEN BAKIM RUTİMLERİ


⦁ Yaz aylarında vücudumuz normalden daha fazla su kaybeder bu nedenle nem oranını dengelemek için bol sıvı tüketilmelidir.
⦁ Güneşin zararlı ışınlarından korunmak için yaz aylarında kapalı mekânları tercih edilmeli, yüksek korumalı güneş kremleriyle de cilt desteklenmelidir.
⦁ Sıcak hava, deniz suyu, ter gibi etkenler cildin kurumasına neden olur. Kurumayı engellemek için nemlendirici kremler kullanılmalıdır.
⦁ Gözeneklerin tıkanmasına neden olacak fondötenler yerine güneş korumalı su bazlı fondötenler tercih edilmelidir.


⦁ Güneş kremi seçerken UVA ve UVB koruyucu içermesine özen gösterin. Güneş ışınlarına fazla maruz kalmak başta güneş lekesi olmak üzere cilt kuruluğuna ve kırışıklık sayısında artışa yol açabilir. Bu nedenle dışarı çıkarken en az 30 faktör güneş koruyucu krem kullanılmalıdır.

⦁ Gece yatmadan önce Antiage ve leke kremleri uygulanmalıdır. Bu adım cildimiz için oldukça önemlidir çünkü fazla güneş ışınına maruz kalmak ciltte kırışıklık ve leke oluşumuna neden olur.

 

ANTİ-AGİNG KREMİMİZ VE LEKE KREMİMİZ İÇİN AŞAĞIDAKİ LİNKLERE TIKLAYABİLİRSİNİZ;

https://www.makiaj.com.tr/collections/tum-urunler/products/kirisiklik-karsiti-krem
https://www.makiaj.com.tr/collections/tum-urunler/products/leke-giderici-krem

yaz ve kış aylarında bakım rutinleri-2


Yaz aylarında olduğu kadar kış aylarında da uygun bakım rutini oluşturmak çok önemlidir. Soğuk hava, rüzgâr, sıcak duş, ısıtıcılar vb. nedenlerle cildimiz kurumaya daha meyilli bir hale gelir ve daha hassas bir hal alır. Bu dönemde nemlendirici kremler tek başına yeterli olmayabilir. Serum, krem, tonik ve losyonlarla cilt bariyerimizi güçlendirmemiz gerekir.
Olumsuz hava koşullarının ciltte yarattığı önemli problemlerden biri nem kaybıdır.
Yeteri kadar nemlendirilemeyen ciltte kaşıntı, gerginlik, kızarıklık vb sorunlar görülebilir. Bu nedenle kış aylarında bakım rutinlerimizin temel amacı cildi nemlendirmek ve cilt bariyerini güçlendirmek olmalıdır.

SOĞUK HAVALARDA CİLT SAĞLIĞIMIZI KORUMAK İÇİN NELER YAPABİLİRİZ?

⦁ Duştan sonra vücut losyonu ile tüm cildimize masaj yaparak, vücudumuz için gerekli nem sağlanmalıdır.
⦁ Kış güneşi de zararlı ışınları barındırır. Bu nedenle güneş koruyucu kullanmak kış aylarında da ihmal edilmemelidir.
⦁ Düzenli peeling uygulamaları ile cildinize canlılık kazandırırken ölü tabakanın atılmasını sağlar.
⦁ Yiyeceklerle ya da takviye edici gıdalarla vücudumuza ihtiyaç duyduğu Omega3 ve kolajen desteği sağlanmalıdır.

 

SİPARİŞ OLUŞTURMAK İÇİN;

https://www.makiaj.com.tr/collections/tum-urunler/products/omega-softgel
Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi