2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Ejder Kanı Nedir?

   Ejder Kanı (Dragon's Blood) içeren cilt bakım ürünleri, yaşlanmayla mücadelede ve cilt bakımında ve özellikle kaliteli kozmetik markalarında, önemli bir yer tutmaktadır. Yapılan çalışmalarla kanıtlanan etkileriyle, cildimizin bakımında, çok önemli bir madde olmayı hak ediyor. Sosyal medyalarda yapılan paylaşımlardan da anlaşılıyor ki, dünyaca ünlü birçok isim bu maddeyi cilt bakımlarında kullanıyorlar. Angelina Jolie, Lady Gaga, Kylie Minogue ve Kylie Jenner gibi isimler ejder kanı içerikli ürünleri çoktan fark etmiş ve cilt bakımlarında uygulamışlardır.


   Makiaj®, yaşlanma belirtileriyle mücadele etmek için ejder kanı özünden yararlanan bir cilt bakım seti yarattı. Bu set Cildinizi zararlı çevresel streslerden koruyan, yaşlanma belirtilerini durduran ve cildin gençleşmesini sağlayan ürünlerden oluşmaktadır. Makiaj anti-aging krem, 28 günlük düzenli kullanım sonucunda cildin kolajen üretimini destekler ve gözle görülür bir şekilde cildin toplanmasını ve gerilmesini sağlar. İnce çizgilerin ve kırışıklıkların görünümünü azaltarak cildin nemli ve daha sıkı hissetmesini sağlar.

 

EJDER KANI NEDİR?

   Dragon’s blood olarak bilinen ejder kanı, subtropikal bir iklimde yetişen ejder ağacından elde edilir. Dalları ortalama 15 yılda büyüyen ağaç salgıladığı kırmızı reçine ile tanınır. Peki ejder ağacının faydaları nelerdir? Ejder ağacı nerelerde kullanılır? Yazımızın devamında ejder ağacı hakkında merak edilenleri bulabilirsiniz.

   Hint Okyanusu iklimine ait olan Ejder ağacı; Kanarya, Madeira ve Cape Verde adalarında bulunur. Her mevsim yeşil kalan bu ağacın insan sağlığına ve cildine inanılmaz faydaları vardır.

   Ağaç yaralandığı zaman gövdesinden kırmızı bir sıvı salgılar. Bu nedenle ağaca, ejder ağacı, çıkan sıvıya da ejder kanı denilmiştir. Bu özüt Croton, Pterocarpus, Daemonorops veya Dracaena gibi farklı bitki türlerinden elde edilebilir.

   Yapılan araştırmalarda bu sıvının, insan kanında bulunan ve demir içeren hemoglobulin taşıdığı ortaya çıkmıştır. Eski medeniyetlerden günümüze Ejder kanı Bazı ilaçların ham maddesi olarak kullanılmaktadır. Eski Roma medeniyetinde bu ağacın özündeki sıvıdan doğum yapan kadınlara  ve kanser hastalarına ilaçlar yapıldığı bilinmektedir. Aynı zamanda bu ağacın yetiştiği ormanlarda yaşayan yerliler ise ejderha kanını, yaralarını dezenfekte etmekte kullanmışlardır.  

   İlk keşfedildiği yıllarda insanların, bu ağaçları endüstriyel olarak çok fazla kullanmaları nedeniyle sayıları azalmıştır. Bunun için harekete geçen yetkililer ağaçları koruma altına almışlardır.

   Yıllardır tütsüden mürekkebe birçok farklı üründe kullanılan bir bileşen olan Ejder Kanı bir cilt bakım maddesi olarak, son zamanlarda daha fazla dikkat çekmeye başladı. Yapılan çalışmalarda Cilt üzerine inanılmaz faydaları keşfedildi. Peki bu ağaç gerçekten anlatıldığı kadar etkili mi? Bu konu hakkında Amerikalı bir dermatoloğun yazılarına bakabiliriz.

   New York'ta yaşayan ve dermatolog olan Dr. Sejal Shah'un açıklamasına bakarsak: ‘ejder kanı, Croton Lechleri ağacından elde edilen bir reçinedir. Güney Amerika'da nesiller boyunca tıbbi özellikleri nedeniyle kullanılmıştır ve inanılmaz derecede antimikrobiyal, antioksidan, antienflamatuar ve yara iyileştirici özelliklere sahiptir. Ayrıca cilde krem olarak uygulandığında cilt yenilenmesini ve gençleşmesini sağlamaktadır.’

EJDER KANI AĞACININ FAYDALARI NELERDİR?

   Ejder kanının 3 damlası, doğada antioksidan bakımından zengin olan besinlerden 10 kat daha fazla antioksidan içeriğe sahiptir. Hücrelerin mutasyona uğramasını durdurur ve sonuç olarak hücre yenilenmesini destekler.
Bunun yanı sıra tıpta çok farklı kullanımları da mevcuttur;

  • Alternatif tıpta yaygın olarak kullanılan ejder kanı ağacı yaşanan travmatik olaylar sonucu oluşan morluk, kanama ve kaşınma gibi sağlık sorunlarını dindirmede kullanılır.
  • Bakteri ve virüsler çok çabuk çoğalırlar. Hızla yayılan bu enfeksiyonları azaltmak için yara üzerine ilaç olarak sürülür.
  • Anemi riskini azaltır.
  • Cilt rahatsızlıkları ve yara, yanık gibi durumları da iyileştirir.
  • Böcek ısırıklarını önlemek için ayrıca böcek ısırıkları sonrası deforme olmuş alanı iyileştirmek için kullanılır.
  • Ağız yaralarını dezenfekte eder.
  • İşlenerek tüketildiğinde, vücuttaki kan hücrelerinin sayısını artırmanın yanı sıra genç hücrelerin uzun ömürlü olmasını destekler.

KOZMETİKLERDE EJDER KANI

Ejder kanının kozmetik formülasyonlar için aranılan bir madde olmasının pek çok sebebi vardır. Bunlardan bazılar;

 

  1. Anti-enflamatuar ve yara iyileştirici etki: Yüksek Taspin ve Polifenol (catequins ve proanthocyanidins) içeriği sayesinde cilt oluşumunu uyarır. Kollajen ve fibroblast üretimini teşvik ederek sağlıklı cildin onarımını, oluşmasını ve yenilenmesini hızlandırarak, cildin yaşlanmaya karşı mücadelesini destekler.
  2. Cildin koruyucu bariyer oluşturmasını destekleyerek, cildi dış etkilere karşı korur.
  3. Ejder kanı içeriğindeki Proantosiyanidinlerin yaşlanmaya karşı önemli bir önleyici etkisi vardır, cildin yaşlanmasını geciktirmede kilit rol oynarlar. Proantosiyanidinler bilinen en etkili serbest radikal öldürücülerden biridir. İn vitro olarak yapılan deneyler, E vitaminden 50 kat daha etkili ve C vitaminden de çok daha etkili olduğunu göstermiştir.
Sonraki Gönderi