2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Kozmetik Ürün Kullanırken Nelere Dikkat Etmeli?

   Kozmetik ürünler, birçok kadının satın aldığı ürünler arasında ilk sıralarda yer alıyor. Gelişen teknoloji ile birlikte bakım ve makyaj malzemeleri üreten firmaların artması, sosyal medyada bazı hesaplar tarafından yapılan yanlış bilgilendirmeler derken kozmetik ürünlerden zarar gören insan sayısı da artıyor. Peki, bu ürünleri satın alırken ve kullanırken cildinize zarar vermemek için nelere dikkat etmelisiniz?

Kozmetik Ürün Nedir?

   Vücuda bakım yapan, güzelleştiren ve ciltte görünen kusurları iyileştirmeye yarayan ürünlere kozmetik ürünler denir. Kırışıklık, renk eşitsizlikleri ve bu gibi cilt problemlerini en aza indirmeye yarayan kozmetik ürünler olduğu gibi başka amaçlarla da kullanılabilen kozmetik ürünler de bulunmaktadır.

 

Ürünün Güvenilirliğinden Emin Olunmalı

   Kozmetik ürünler, direkt olarak vücudunuz ile temas ettiği için elinizdeki ürünü kullanmadan önce güvenilir olup olmadığını test etmeniz gerekmektedir. İlk olarak Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu tarafından geliştirilen Ürün Takip Sistemi (ÜTS) aracılığıyla ürünün sağlık bakanlığına bildiriminin yapılıp yapılmadığı konusunda bilgi alabilirsiniz. Ardından ürünün GMP şartlarını sağlayan bir üretim tesisinde üretildiğinden emin olmalısınız. Eğer bu aşamalarda herhangi bir sorun ile karşılaşırsanız bu ürünleri kullanmamanız gerekir.

Ürünü Kullanacak Kişinin Cilt Tipi
   Kozmetik ürünlerin hepsi her cilt tipine uygun olmayabilir. Bu yüzden ürününüzü kullanmadan önce cilt tipinize uygun olup olmadığından emin olmalısınız. Bu konuda dermatoloğunuza ya da eczacınıza da danışabilirsiniz.

Kişiye Özel Kullanım
   Cildiniz her zaman en özel bakımı hak eder. Sadece cilt tipinize uygun kozmetik ürünler kullanmak değil, kullandığınız ürünleri kimseyle paylaşmamak da önemlidir. Bu tip ürünler cildinizle direkt olarak temas ettiği için size özel olmalıdır. Bir kremi, dudak ürününü ya da buna benzer kozmetikleri bir başkasıyla paylaşmanız bulaşıcı hastalıkların yayılmasına sebebiyet verebilir.

Ürünün Kullanım Süresi
   Birçok insan alışveriş yaparken aldığı ürünlerin son kullanma tarihine bakmayı ihmal ediyor. Ne yazık ki bu davranış dünyanın çoğu bölgesinde hâlâ yaygın. Elbette bu ürünler arasında kozmetik ürünler de yer alıyor ve direkt olarak cildinizle temas eden bu ürünlerin son kullanma tarihlerinin geçmiş olması oldukça kötü durumlara sebebiyet verebilir. Bu yüzden ürününüzün son kullanma tarihini kontrol etmeli, son kullanma tarihi ambalaj üzerinde yer almıyorsa da bu konuya özel olarak tasarlanmış internet sitelerinden ürününüzü sorgulatmalısınız.

Ürünün İçeriği
   Alışveriş sırasında yapılan bir diğer hata ise alınan ürünün içeriğine dikkat edilmemesi. Kozmetik ürünlerin içeriğinde yer alan kimyasallar tek tek okunmalıdır. Örneğin paraben içeren bir ürünleri tercih etmemek cildiniz için daha sağlıklı bir adım olacaktır. Ürünü kullanmadan önce içeriğinde yer alan herhangi bir maddeye karşı alerjiniz varsa, bu maddenin ürün içerisinde olup olmadığını kontrol etmelisiniz. Ayrıca vegan bir yaşam biçimine sahipseniz, alışverişlerinizde ürünün içeriğine göre tercih yapmanız gerekir. Kozmetik alanında üretim yapan markaların birçoğu vegan olmadığı için yaşam stilinize uymayabilir.


Kaynak: https://www.sciencedirect.com/topics/materials-science/cosmetics

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi