2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Yaz Aylarında Saç Bakım Rutini

Saçlarınızı Yaz Aylarının Yıpratıcı Etkisinden Koruyun! Adım adım yazın saç bakımı önerileri

Saçlarımız görünümümüzü oluşturan önemli parçalardan biridir. Hatta belki bazılarımız için görünümümüzün en önemli parçası bile olabilir.  Sağlıklı ve parlak saçlar kendimize olan güvenimizi artırır ve dikkat çekici bir görünüm kazanmamıza yardımcı olur. Ancak bazı dış etkenler saçlarımızın kırılmasına ve doğal ışıltısını kaybetmesine neden olabilir.

Yaz mevsimi birliktelikleri ve tatil eğlenceleriyle dolu bir dönemdir ve saçlarımız için atlanmaması gereken özel bir bakım gerektirir. Sıcak hava, güneş ışınları, deniz suyu ve havuz kimyasalları saçlarımızın nemini kaybetmesinde etkin rol oynar.  Yaz sıcaklarının bunaltıcı etkisine karşı, kendimizi serin sulara bırakmak hemen hemen herkesin aklına gelen ilk şeydir. Ancak bilmemiz gereken deniz suyunun veya havuz kimyasallarının saçlarımıza zarar verebileceğidir. Deniz suyundaki tuz ve havuz suyundaki temizleyici kimyasallar saçlarımızın kurumasına ve çok daha hızlı yıpranmasına neden olur.  Bu noktada bize düşen görev saçlarımız için gereken önlemleri almaktır.

Tatil sezonunu açmadan saç tipinizi tanıyın;

Yaz aylarının vazgeçilmezi deniz, kum, güneş çok ilgi çekiyor olsa da gerekli önlemler alınmadığında saçlarımızın nemini kaybetmesine ve elektriklenmesine neden olur. Her saç tipi birbirinden farklıdır ve kendine özgü bakım rutinine ihtiyaç duyar. Bu nedenle bakım rutininizi oluşturmadan önce saç tipinizi biliyor, doğru ürünler seçiyor ve bakım rutininizi de bu doğrultuda oluşturuyor olmanız gerekir.

Dikkat çekici saçlara sahip olmak için, özellikle yaz aylarında saç bakımında dikkat etmemiz gereken birçok faktör bulunmaktadır. Bunlardan bazıları;

1. UV ışınlarından korunun: Güneşin zararlı UV ışınları saçlarımıza zarar verebilir. Bu nedenle, güneşli günlerde saçlarımızı şapka veya bandana gibi koruyucular ile korumamız gerekir. Bu aksesuarlar hem şık bir görünüm sağlar hem de saçlarınızı UV ışınlarından korur. Ayrıca zararlı güneş ışınlarına karşı saçınıza güneş koruyucu spreyler veya saç kremleri de kullanabilirsiniz. Unutmadan saçlarımıza kimyasal içerikli ürünler yerine doğal ve organik ürünler tercih etmemiz gerektiğini hatırlatalım. Doğal şampuanlar, saç kremleri ve serumlar saçlarımıza daha az zarar verir ve sağlıklı bir görünüm sağlar. Eğer acilen dışarı çıkmanız gerekirse ve saçlarınız için bir spreyiniz bulunmuyorsa bu noktada dikkat etmeniz gereken nem dengesini korumaktır. Sıcak hava saçlarımızın nemini hızla kaybetmesine neden olur. Saçınızın nemini korumak için nemlendirici saç maskeleri yapabilirsiniz. Ya da doğal yağlarla zenginleştirilmiş maskelerinizi kendiniz oluşturabilirsiniz. Hindistan cevizi yağı gibi doğal nemlendiriciler saçınızın nemini geri kazanmasına yardımcı olacaktır.

2. Deniz öncesi ve sonrasına dikkat: Denize ya da havuza girmeden önce saçlarınızı duru su ile ıslatabilirsiniz. Bu, tuzun saçınıza direkt olarak ulaşmasını engeller. Ya da suya girmeden önce saçınıza uygulayacağınız bir bakım yağı saçlarınız için daha sağlıklı olacaktır. Özellikle renkli veya işlem görmüş saçlara sahipseniz, saç güneş kremlerini kullanarak denizin zararlı etkilerine karşı ekstra koruma sağlayabilirsiniz. Deniz ya da havuz suyuna maruz kaldıktan sonra, saçlarınızı hemen temiz, tatlı su ile derinlemesine durulayın ve geniş dişli bir tarak yardımıyla saçlarınızı tarayın. Bu sayede tuz ve klor gibi zararlı ürünler saçlarımızda daha az bekleyecek ve nemini kaybetmeyecektir.

3. Sıcak şekillendirici ürünler kullanmaktan çekinin: Farkında olmadan saçlarımıza zarar veriyoruz. Zaten çok hassas olan saç tellerimiz dış etkenlerle de birleşince daha kırılgan bir hal alabiliyor. Yaz aylarında nemini kaybeden saçlarımıza bir de şekillendiriciler ile yüksek ısı verdiğimizde saçlarımızın iyice yıpranmasına neden olduğumuzu biliyor muydunuz?

Saçlarınızı sürekli şekillendirmeniz gereken bir işiniz varsa veya tercihleriniz bu yöndeyse, düşük ısı kullanmaktan çekinmeyin. Şekillendirme sürenizi uzatın ancak ısıyı azaltın. Saçlarımız için en sağlıklısı bu olacaktır ve sonrasında mutlaka besleyici bir yağ kullanın. Zararı en aza indirmek saç tellerimize iyi gelecek.

Son olarak saçlarımız için ufak ama etkili bir şey yapmak istiyorsak, saçlarımızı fön makinesiyle kurutmak yerine, doğal olarak kurumaya bırakabiliriz.

4. Saç fırçalama ve tarama yöntemlerinize dikkat edin: saçlarımıza belki de en çok zarar veren alışkanlıklarımızdan biri kuru saçlarımıza sert fırçalama ya da tarama yapmaktır. Bu yöntem ile kırılmaya çok müsait olan saç tellerimiz hızla yıpranacak ve kırılacaktır. Kuru saçlarımıza tarak uyguladığımızda, saçlarımız kabaracak ve mat bir görüntü kazanacaktır. Bunu hiçbirimiz istemeyiz. Saçlarımıza ıslakken uygulayacağımız tarama işlemi, ıslaklığın vermiş olduğu esneklik ile kopma payını en aza indirecek, bu sayede de saçlarımıza vereceğimiz zararı minimum seviyede tutacaktır.

Saçlarımızı tararken dikkat etmemiz gereken bir diğer önemli nokta seçtiğimiz tarak veya fırçadır. Geniş dişli tarakları tercih etmek bizim için daha iyi olacaktır. Ayrıca tarama yapmadan önce bir saç kremi veya besleyici yağ sürmek tarama işlemini kolaylaştıracak aynı zamanda da saçlarımızı besleyecektir. 

5. Sıkı topuz ve şekillendirmelerden kaçının: Sıcak havalarda saçlarınızı toplamak istiyorsanız, sıkı lastik bantlar veya tokalar yerine, saçınıza zarar vermeyen yumuşak malzemeden yapılmış saç aksesuarları kullanmaya özen gösterin. Saçlarımızı çok sıkı bir şekilde toplamak, saç tellerine gereğinden fazla gerilme uygular. Bu durum saç tellerinin kırılmasına, zayıflamasına ve sonuç olarak saçların sağlıksız uzamasına neden olur. Saçlarımızı sıkı ve sürekli aynı şekilde toplamak saçın doğal yapısını bozar ve saç derisinde hastalanmalara yol açabilir. Hava alamayan ve sıcaklardan terleyen saç derisinde, kaşıntı ve kepeklenme meydana gelebilir.

Ayrıca sıkı toplanan saçlar, saç diplerinde gerilmeye neden olacağı için baş ağrısına neden olur. Saçların sürekli olarak saç diplerine baskı yapması, bir süre sonra rahatsız edici boyutlara ulaşacaktır. Saçlarınızı olabildiğince kendi halinde bırakmaya ya da salaş örükler yapmaya çalışın.

6. Saçlarınızı kestirebilirsiniz: Saçlarımız yaz aylarında istenmeyen kabarmalar, elektriklenmeler ve kırılmalar yaşayabilir. Bunun nedeni yukarda da bahsettiğimiz gibi güneş, tuz ve klor olarak sayılabilir. Özellikle boyalı saçlar, diğer saçlara göre daha hızlı yıpranabilmektedir. Bu noktada bize düşen görev güçlü ve dolgun saçlar için bakım yapmaktır. Deniz öncesi ve sonrası duş, bakım yağları ve kremler evet ama bizim için zor olan saçlarımızı kestirmektir. Her kadının uzun ve gür saç hayali olmuştur saçlarımızın sağlıklı uzayabilmesi için düzenli olarak kestirmek gerekmektedir. Saç uçlarındaki kırıklar ve yıpranmış saçları kestirmek, saçlarımızın daha sağlıklı uzamasını sağlayacaktır.  Ayrıca kırıkları aldırdığımızda saçlarımızın daha sağlıklı göründüğünü de hemen fark edeceksiniz.

Bu saç bakım ipuçları sayesinde yaz mevsiminde saçlarınızın güçlü, parlak ve sağlıklı kalmasını sağlayabilirsiniz. Saç bakımı, kişisel güzellik ve kendine özen göstermenin önemli bir parçasıdır. Sağlıklı ve güzel saçlara sahip olmak için düzenli olarak bu basit adımları takip etmek, size harika sonuçlar verecektir. Unutmayın, her saç tipinin kendine özgü bakım rutini olmalıdır, bu nedenle kendi saçınızı iyi gözlemleyin ve deneyimleyerek size en uygun bakım rutinini belirleyin.

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi