2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Yazın Cilt Bakım Rutininde Dikkat Edilmesi Gerekenler

Yaz Aylarında Parlayan Bir Cilt İçin Etkili Cilt Bakım Rutini

Sabahın ilk ışıklarıyla birlikte giderek artan, hatta zaman zaman daraltıcı derecelere ulaşan sıcak hava yaz mevsiminin geldiğini bize hissettiriyor. Yaz aylarında bakım rutinleri oluşturmak, cildimizi korumak, diğer aylarda yaptığımız bakımlardan daha önemli bir hale gelebiliyor. Bunun nedeni ısı, nem, ter ve UV ışınlarının cildimizi olumsuz yönde etkiliyor olmasıdır. Sonuçları cilt kanserine kadar gidebilen zararlı UV ışınları, cildimiz için gerçek bir tehlike oluşturuyor. Yani yaz aylarında cilt bakımı yapmak, cildimizi koruma altına almak sandığımızdan çok daha fazla önemlidir.

Sağlıklı ve güzel bir cilde sahip olmak, kendini iyi hissetmenin anahtarıdır. Bazılarımızın cildi, cilt tipine de bağlı olarak duruluğunu korurken, bazılarımız o kadar şanslı olmuyor. Hepimizin bildiği gibi yağlı ve karma cilt tipleri bazı cilt problemleriyle karşılaşabiliyor. Problemli bir cilt tipiniz varsa maalesef sağlıklı bir cilt görünümüne ulaşmak pek de kolay olmuyor. Çünkü cildimiz cilt tipimizin getirdiği problemlerin dışında sürekli olarak dışardan gelebilecek tehditlere de açıktır. Bu noktada yapmamız gereken cildimiz için gerekli bakımı sağlamaktır.

Yaz mevsiminde gerekli bakım rutini oluşturulmadığında cildimizde oluşabilecek cilt problemleri:

1.Güneş Yanığı: yüksek korumalı bir güneş kremi kullanmadan dışarı çıktığımızda ve uzun süre güneşe maruz kaldığımızda cildimizde güneş yanıkları oluşabilir. Bu da ciltte kızarıklıkların oluşmasına, soyulmasına ve ağrılı bir süreç geçirmemize neden olabilir. En önemlisi de uzun süre güneşe maruz kalmak cilt kanseri riskini oluşturur.

2.Cilt Kuruluğu: sıcak hava ve terleme beraberinde nem kaybını getirir. Cildimiz kurur ve pul pul dökülmeler meydana gelir. Kuruyan cildimizin ihtiyacı olan nemlendirici bir kremdir, uygulanmadığında cildimiz tahriş olabilir.

3.Sivilceler ve Cilt İltihapları: sıcaklık, terleme ve yağ üretimi artışı, sivilce oluşumunu tetikleyebilir. Sıcak ve nemli hava, ciltte bakteri ve mantar üremesini kolaylaştırır. Bu da cildin virüslerine karşı korumasız olmasına yol açabilir. Ayrıca terleme ve nemli hava gözenekleri tıkadığından sivilce oluşumuna neden olur. Bu durum ciltte tahrişe de yol açabilir.

4.Cilt Lekeleri: uzun süre güneşe maruz kalmak ciltte lekelenmeye ve cilt tonunun dengesizleşmesine neden olabilir.

5.Elastikiyet Kaybı ve Kırışıklık: zararlı UV ışınları cildin erken yaşlanma belirtileri göstermesine ve elastikiyetini kaybetmesine neden olur. Ayrıca güneşe bakarken gözlerimizi kıstığımız için, göz çevremizde ince kırışıklılara da neden olur.

Yukarıda belirtilen cilt problemlerini yaşamamak için yaz aylarında cilt bakım rutini;

İlk adım temizlik: Temiz bir cildin temeli, düzenli cilt bakımına bağlıdır. Sabah ve akşam olmak üzere günde en az iki kez yüzümüzü nazikçe bir temizleyici ile yıkayalım. Cildimizi masaj yaparak temizlemek, kir, yağ ve makyaj kalıntılarını uzaklaştırmaya yardımcı olur. Arındırıcı bir tonik kullanarak cildimizi dengeleyebilir ve gözeneklerimizin sıkılaşarak küçülmesine yardımcı olabiliriz. Temizleme işlemi, cildin nefes almasına ve diğer kozmetik ürünlerin etkili bir şekilde emilmesine kolaylık sağlayacaktır.

Nemlendirme unutulmamalı: Cildimiz yağlı bir yapıda olsa dahi nemlendiriciye ihtiyaç duyar. Hangi cilt tipinden olursak olalım cildimize uygun bir nemlendirici kullanmamız gerekir. Kuru ciltler daha yoğun ve yağlı nemlendirici kremler tercih edebilirler. Ancak aşırı yağlı kremlerden kaçınmanız gerekir, çünkü sıcak havalarda cilt zaten daha fazla yağ üretecektir. Yağlı cilt tipine sahipseniz hafif ve yağsız nemlendiricileri tercih etmelisiniz. Cilt tipine uygun bir nemlendirici kullanmak, cilt bariyerinin nem dengesini korumanıza yardımcı olur.

Güneş koruması şart! Güneş koruması cildimiz için hayati bir öneme sahiptir. Güneş kremini, günlük rutinimizin bir parçası haline getirmenin çok yeni bir alışkanlık olduğunu söylemek mümkündür. Ancak güneş kreminin sadece denize girmeden önce kullanılması gerektiğini düşünen kişi sayısı halen fazladır. Zararlı UV ışınları her gün cildimize zarar veriyor. Bu noktada bize düşen görev cildimizi bu zarardan korumaktır. Dışarı çıkmadan önce en az 30 SPF bir güneş kremi kullanmak cildimizi erken yaşlanma ve cilt lekeleri gibi problemlerden korur.

 Dışarı çıkmadan geniş kenarlı şapka, güneş gözlüğü ve uzun kollu, bol giysiler tercih ederek de güneşten korunmamız mümkün.

Düzenli Peeling ve Maske Uygulaması: Düzenli olarak hafif bir peeling uygulaması, ölü hücreleri ve ciltte biriken kirleri temizlemeye yardımcı olur. Peeling yaparken cildimize nazik davranmaya, kullanım talimatlarına uymaya özen göstermemiz gerekir. Cildimizde deniz sonrası yanıklar oluştuysa bir süre peeling uygulamaya ara vermemiz gerekir.
Ayrıca duru bir görünüm için el temizliğine dikkat etmeliyiz ve sık sık ellerimizle yüzümüze dokunmaktan kaçınmalıyız. Kirli eller cildimize zarar verebilir.

Cildimizi gün içinde tazelemek ve nemlendirmek için nemlendirici spreylerden de yararlanabiliriz. Bu ürünler aynı zamanda serinletici bir etki yaratarak sıcaklıkla mücadelede de yardımcı olur.

Makyaj yapmaktan kaçınmak cildimize iyi gelecek: Sıcaklık ve güneşe maruz kalma, cildimizin kurumasına ve çatlamasına neden olabilir. Mümkünse, yaz aylarında hafif ve komodojenik yani gözenekleri tıkamayan makyaj malzemelerini tercih edin. Cildimizin nefes almasına izin vermek önemlidir. Sıcak hava ve terleme, cildi tahriş edebilirken aynı zamanda bu tahrişi ağır makyajın neden olduğu kimyasallar da yapabilmektedir. Bu da ciltte kızarıklık, kaşıntı ve hassasiyet gibi problemlere yol açabilir. Sıcak hava, terleme ve nem, makyajın ciltte kalmasını zorlaştırır. Cildimize uyguladığımız makyajın dağılmasına ve matlaşmasına neden olabilir. Bu da makyajın cildimizde kısa süreli kalmasına yol açar. Eğer makyaj yapmayı tercih ederseniz, hafif ve su bazlı ürünler kullanmayı, makyaj temizleyicileri ile düzenli olarak temizlemeyi ve güneş korumasını asla atlamamayı unutmayın. Ayrıca, cildi dinlendirmek ve nefes almasına izin vermek için bazı günleri makyajsız geçirmeyi düşünebilirsiniz.

Beslenme ve bol Su İçimine dikkat: Sağlıklı bir cilt için dışarıdan uyguladığımız serumlar, kremler kadar vücudumuzu içerden beslemek de önemlidir. Bol su içmeliyiz ki bu sayede vücudumuzdan toksinlerin atılmasına yardımcı olabilelim. Aynı zamanda vitamin ve mineral açısından zengin bir beslenme düzeni de cildimizde başarılı etkiler gösterir. C vitamini, E vitamini, omega-3 yağ asitleri gibi besin bileşenleri cilt etkilerini olumlu yönde etkiler. Antioksidan zengini meyve, sebze, sağlıklı yağlar ve yeterli protein içeren bir beslenme düzeni benimseyin.

Stresten kaçının- uyku düzeninizi oturtun: stres genellikle cilt üzerinde akne olarak bize geri dönüş sağlar. Stresli ortamlardan uzak durmak cildimize ve bize iyi gelecektir. Yeterli ve kaliteli uyku almak,  cildimizi olumlu yönde etkileyen bir başka madde olarak sayılabilir.

Yaz sıcaklarında cilt sağlığımızı olumsuz etkilerden koruyabilmek için yukarıdaki adımlara dikkat etmemiz gerekir. Etkili cilt bakımı, doğru ürünler ve düzenli uygulama gerektirir. Cilt tipimize ve cilt problemlerimize uygun ürünleri tercih etmemiz, derinlemesine cilt temizleme, güneşten korunma gibi temel davranışları uygulayarak bir de üzerine sağlıklı yaşam tarzımızı sürdürerek doğal bir cilt görünümü kazanabilmemiz mümkün. Burada önemli olan, bakımın düzenli ve nazik olmasıdır. Bu adımlar bize güzellik ve sağlıkla yanıt verecektir.

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi