2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Anti-aging (Yaşlanma Karşıtı) Hakkında Her Şey!

   Anti-aging, yaşlanma sürecini yavaşlatmak veya tersine çevirmek için uygulanan yöntemlere denir. Anti-aging ile cildin yenilenmesi, hormonların dengelenmesi, yaşlanmaya bağlı hastalıkların önlenmesi hedeflenir. Çevreden ve yaşam tarzından doğrudan etkilenen cildiniz, yaşlanma belirtilerinin en fazla görüldüğü organdır.

   Ancak yaşlanma sürecini yavaşlatmak mümkündür. Anti-aging bakım ile hücrelerin enerjisi arttırılır; kozmetik bakımla cildin yaşlanma süreci yavaşlatılır. Sağlıklı beslenme ve düzenli egzersiz bu süreci güçlendirir.

 

   Yaşlanmaya neden olan etkenler nelerdir?

   Bilimsel çalışmalara göre yaşlanmaya neden olan iç ve dış etmenler şunlardır: serbest radikallerin ortaya çıkması, aşırı şeker tüketimi, ilerleyen yaşa bağlı olarak bazı hormonların azalması, sağlıksız ve hareketsiz yaşam, sigara, stres, kalitesiz yaşam, sağlıksız beslenme.

 

   Anti aging’in Amaçları Nelerdir?

   Anti-aging bakımda temel amaçlar:

  • Bağlayıcı hücreleri ve cilt dokusunu yenilemek,
  • Hormonal olan düzensizlikleri dengelemek
  • Sağlığı ve cinsel gücü artırmak
  • Yaşlanma sonrasında oluşabilecek hastalıklara karşı önlem ve tanı almak

 

   Anti-aging kozmetikler faydalı mıdır?

   Anti-aging kozmetik ürünler ile çok başarılı yaşlanma karşıtı bakım sağlamak mümkündür. Anti-aging cilt bakımı henüz genç yaşlarda koruyucu bakım şeklinde hayatımıza girmelidir. Bunun için uygun nemlendiricilere, doğru şekilde cilt temizlemeye, doğru makyaja ve en önemlisi güneşin zararlı ışınlarından etkin şekilde korunmaya ihtiyacımız var. Kırışıklık ve çizgiler, lekelenme, cildin sarkması, güneşe karşı hassasiyet artışı gibi cilt sorunlarına karşı, anti-aging etkili cilt bakım ürünleri kullanmanızı öneriyoruz.

   Anti-aging kremler; cildin elastisitesini arttırmaya ve cilde sıkı bir görünüm kazandırmaya yardımcı olur. Cildi toparlayıcı etkide bulunarak ciltteki kırışıklık, çizgi görünümlerinin azalmasına, pürüzsüz bir cilt yüzeyi ve belirgin cilt hatlarının oluşmasına destek olur.

 yaslanma-karsiti-anti-aging

Bunların dışında yaşlanma karşıtı bakımda neler yapılabilir?

   1-Düzenli egzersiz yapın

   Yaşınıza uygun fiziksel aktiviteyi her yaşta yapmanız çok önemlidir. Egzersizin ne olacağını yaşınıza ve kapasitenize göre ayarlanmalıdır. En basit olarak, her gün düzenli yürüyüş yapabilirsiniz. Her gün yapamıyorsanız da haftada en az üç gün yarım saatlik tempolu yürüyüş her zaman faydalıdır.

   2-Beslenmenize dikkat edin

   Beslenmenize önem verin. Sağlığınızı ilaçlardan değil de öncelikle besinlerden sağlayın. Fazla kilodan kaçının. Obezite yaşlanmayı da hızlandıran ciddi bir tehlikedir.

   3-Bol su tüketin

   Basit gibi görünen ve sıklıkla ihmal edilen su içme alışkanlığı, sağlıklı yaşlanmanın olmazsa olmazlarındandır. Günlük su ve sıvı tüketimi hem sindirimin düzenli olması hem de fizyolojik hatta ruhsal sağlığımız açısından çok önemlidir. İnsan vücudundaki birçok biyokimyasal reaksiyon su ile gerçekleşmektedir. Mutlaka günde 8 su bardağı su için.

   4-Uyku düzeninize dikkat edin

   Uyku düzeni ve kalitesi sanıldığından çok daha önemlidir. O nedenle vücudunuzun dinlenmesi ve tekrardan enerji toplaması için uykusuz kalmayın. İlerleyen yaşla birlikte uyku süresi ve kalitesinde azalma olabilir ama bunu değiştirmenin birçok yolu vardır. Mümkünse uyku ilaçlarına başvurmadan, birtakım doğal yollarla bu işi başarmaya çalışın. Bunun ilk yolu da, kafanızı boşaltmış olarak yatağa girmektir.

   5-Sağlık kontrollerinizi yaptırın

   Sağlık kontrollerinizi düzenli olarak yaptırın. Bunun için doktorunuza sadece hasta olduğunuzda değil, sağlıklıyken de gitmeyi ihmal etmeyin.

   6-Zehirli maddelerden uzak durun

   Sigara ve alkol gibi zehirli maddelerden uzak kalmak, sağlıklı yaşlanmak için son derece önemli unsurlardan biridir. Anlık keyifler, vücutta kalıcı zararlara yol açabilir ve yaşlanmayı hızlandırabilir.

 

 

   Asla unutmayın!

   Sonuç olarak, anti-aging bakım hem fiziksel hem ruhsal bir yaşam felsefesi olarak düşünülmeli, sadece tek yönlü alınan tedbirlerle istenilen başarının elde edilemeyeceği unutulmamalıdır. Bu nedenle hem sağlıklı beslenme hem sağlıklı yaşam hem de kozmetik bakım dengeli şekilde bir arada yürütülmelidir.

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi