2000 TL alışverişinize sepette 200 TL İNDİRİM!

500 TL ve üzeri siparişlerinizde KARGO ÜCRETSİZ!

Sepetiniz

Sepetiniz boş

Nereden başlayacağınızı bilmiyor musunuz?

Bunları deneyebilirsiniz...

Sağlıklı Bir Cilt için 5 Beslenme Önerisi

   Doğru beslenme ile hem sağlıklı bir bedene hem de sağlıklı bir cilde sahip olabilirsiniz. Cildinizin daha canlı, parlak ve sıkı görünmesi için beslenme önerilerini Diyetisyen Zeynep TOLUNAY sitemize sizler için yazdı.

 

 

su-için

1-SU

   Cilt sağlığı için önemli maddelerin başında yeterli su tüketimi geliyor. Cildin elastikiyetinin ve esnekliğinin korunmasında su büyük önem taşır. Yeterli su içilmediği durumlarda cilt aşırı kuruyarak erken yaşlanma belirtileri gösterir. Kişinin yaş, cinsiyet, aktivite durumuna göre değişkenlik göstermekle birlikte sağlıklı yetişkin birey için günlük ortalama 2-2.5 litre su tüketimini öneriyoruz.

 

 

 

domates-yiyin

2-DOMATES

   Olağanüstü güçlü likopen deposudur. Likopenin cilt dokusundaki yoğunluğu arttıkça güneş ışınlarının neden olduğu serbest radikallere bağlı deri hasarı ve cilt yaşlanması azalmaktadır. Günlük tüketeceğiniz 1 orta boy domates veya 1 yemek kaşığı domates salçası günlük almanız gereken likopen miktarını karşılayacaktır.

 

 

 

3-HAVUÇ 

   Yüksek miktarda A vitamini içerir. Bu sayede antioksidan görev yapar ve cildin daha parlak daha canlı görünmesini sağlar.

 

 

 

4-YEŞİLÇAY

   Cilt dostu flavonoidlerden biri olan kateşinlerden zengindir. Cilt yenilenmesinde büyük rol oynar. Sağlıklı birey için günlük 2 kupa yeşilçay tüketimini cilt sağlığı için de öneriyoruz.

 

 

 

5-BADEM

   E vitamininden oldukça zengindir. İçerisindeki E vitamini ve faydalı yağ asitleri sayesinde antioksidan görev yaparak cilt yaşlanmasını geciktirir. Aynı zamanda güneşin zararlı ışınlarına karşı cildi korurken cilde sıkılık veren bir protein olan kolajen üretimini de destekler.

 

       Dyt. Zeynep Tolunay

Önceki Gönderi
Sonraki Gönderi